MacBook klavyelerin genelde sıvı teması sonucu aldığı sıvıdan kaynaklı bazı tuşları çalışmaz yada basılı kalır. Klavyedeki sıvıyı temizlemek yada kurutmak pek mümkün olmaz. Klavye değişimi kullanıcın kendisinin yapabileceği bir onarım değildir. Klavye değişimi uzun süren bir işlem olduğundan servisimizde 1 iş gününde değişimi yapılmaktadır.
Hoparlör sorunu özellikle 2016 yılı öncesi MacBooklarda sık rastlanan bir sorundur. Hoparlörün durumuna göre onarımı ya da değişimi yapılabilir. Hoparlör değişimi ya da onarımı ortalama 1 saat içerisinde servisimizde yapılmaktadır.
Trackpadlerde sıklıkla 2 sorunla karşılaşılır. Tıkladığımızda trackpadimizin altındaki butonunun işlemsiz kalması ya da parmağımızın hareketlerini alıgılamayıp kendi kendine hareket etme sorunları olur. Trackpad değişimi bazı modellerde gün içinde bazı modellerde ise 1 iş günden değişim yapılır.
MacBooklarımızın bataryaları tüm bataryalar gibi belli bir kullanım ömrüne sahiptir. Şarjı bitmeden sürekli şarja takılı kullanım yapılırsa bataryamızın ömrü kısa olur. Servisimizde tüm MacBook modellerinin batarya değişimleri yapılmaktadır. MacBook Air modellerinin batarya değişimleri 10 dk, MacBook Pro modellerinin batarya değişimleri ortalama 2 saat sürmektedir.
MacBooklar genelde kullanıcı kaynaklı değilse kolay kolay açılmamazlık yapmaz. Sık karşılaşılan açılmama sebeplerinden bazıları, sıvı teması olmuş olabilir, şarj aletiniz yada bataryanız sorunlu olabilir. Bazı durumlarda ise cihazımızın anakartında elektroniksel sorunlar oluşabilmekte.
Sıvı teması, sıvının türüne ve yoğunluğuna göre cihaza az sorun ya da onarımı mümkün olmayan sorunlara yol açabilir. Bunun nedeni cihazın anakartına ulaşan sıvının iletken olması ve bataryadaki elektriğin sıvı nedeniyle yanlış yerlere yanlış oranda iletilmesinden kaynaklanır. Eğer mümkünse elinizde gerekli tornavidalar varsa alt kapağı açıp pili cihazdan ayırmalısınız. Cihaz nasıl olsa çalışıyor deyip şarja takıp kullanmayınız.
MacBook Anakart tamiri uzun süren maliyeti yüksek bir onarımdır. Tecrübeli olmayan bir teknisyen tarafından onarılmaya çalışılırsa geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir. Anakartı sorunlu bir MacBook tamiri yaptırmak isterseniz onarım yaptıracağınız servisinin referanslarını araştırdıktan sonra onarım yaptırınız.
MacBookların işletim sistemleri olan Mac OS ilk satın alındığı günden günümüze kadar sürekli güncellenmektedir. Bu güncellemeler dışında kullandığımız uygulamalarda kendilerini sürekli günceller. Bilgisayarımızın bu güncellmeleri karşılaması için donanımında yükseltilmesi gerekir. Alttaki başlıklarımızda bu konulara deyindik.
Yukarıda bahsettiğim gibi yazılım güncellemelerini karşılamak ve yeni özelliklerden faydalanmak için cihazımızda bulunan donanımlardan biri olan ramlerimizi yükseltebiliriz. 2013 Yılına kadar olan MacBook modellerinde ram yükseltilmesi yapılabilir. MacBook Air modellerinde ram onboard olduğundan değişiklik yapılamaz.
Disk, MacBookumuzda sakladığımız resim, video ve belgelerimizi sakladığımız bir hafızadır diyebiliriz. Yıllarca kullanılan bir bilgisayarda diskimiz zamanla dolmaya başlar. Yeni bazı modellerde disk kapasitesi yükseltmek mümkün değildir. Bazı modellerde ise disk kapasitemiz yetersiz geldiğinde diskimizi daha yüksek kapasiteli bir disk ile değiştirebiliriz.